Άννα Χαλκιά

Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης (νυν Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο). Αποπεράτωσε σπουδές μέσω του προγράμματος  Erasmus στο Masaryk University Department of Social Policy and Social Work με υποτροφία. Ολοκλήρωσε την πρακτική της Άσκηση στο Paracentrum Fenix της Τσεχίας και στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευτεί στην Συμβουλευτική, το Life Coaching και το Mentoring στα οποία αξιολογήθηκε επιτυχώς με γραπτές εξετάσεις και έλαβε βαθμό Άριστα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ασκεί ατομική συμβουλευτική και συντονίζει ως Life Coach ομάδες ενδυνάμωσης και κοινωνικής καθοδήγησης ενηλίκων με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Το 2017 εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός υπεύθυνη στον Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο «Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ». Σήμερα εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά.

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια διεπιστημονικά συνέδρια:

9ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών, 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, Έρευνα και Καινοτομία στην Παιδοψυχολογία και την Παιδοψυχιατρική –Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και Προοπτικές, Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Burnout – Εργασιακή εξουθένωση την εποχή του covid 19». Έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Συναισθηματική Διαχείριση. Καθώς, επίσης συμμετείχε εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Youth for Rights, ενεργή συμμετοχή και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Συνεργάζεται με διάφορους φορείς για την υλοποίηση ενημερωτικών ομιλιών και βιωματικών προγραμμάτων/εργαστηρίων.

Τένια Καρακεχαγιά

Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην σχολή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών ,στην κατεύθυνση κοινωνικής εργασίας. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο ΄Β ΚΑΠΗ Κομοτηνής και στο Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Έχει ειδικευτεί στην Συμβουλευτική και  στο Life Coaching στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι συντονίστρια ομάδων συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης ενηλίκων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα : <<Παραβατικότητα των ανηλίκων: Παράγοντες κινδύνου, μέτρα πρόληψης και ένταξης>>. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει ημερίδα με θέμα <<Εισαγωγή στην ελληνική νοηματική γλώσσα>>, καθώς και <<Σχολικός εκφοβισμός, ενδοσχολική βία, θυματοποίηση (bullying). Επίσης, συμμετείχε  σε διημερίδα στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με βιωματικές ασκήσεις και παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα << Άγχος και επαγγελματικό burn out>>. Επίσης, συμμετείχε σε διήμερη  βιωματική εκπαίδευση << Πώς να γίνεις επιτυχημένος θεραπευτής>>. Επιπρόσθετα, έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Συναισθηματική Διαχείριση από το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων.