•          Μια αγκαλιά μπορεί να σημαίνει πολλά…
  Η ουσία όμως σχεδόν πάντα είναι μία, το άγγιγμα στην ψυχή. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να αγκαλιάσουν & να αγκαλιαστούν..

   

   

   

   

  Δεν θέλουν ή Δεν μπορούν ή μάλλον ίσως Δεν έχουν μάθει για να μπορέσουν να το κάνουν.. Η αγκαλιά μαθαίνετε απ’ όταν ξεκινάμε να αναπνέουμε να χτυπάει η καρδιά και να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος μας ακριβώς από εκείνη τη στιγμή, αν το σκεφτείτε, είμαστε μέσα σε μία μεγάλη αγκαλιά, έπειτα γεννιόμαστε και για να μας βοηθήσουν στην ένταξη μας στην νέα κοινωνία το καλωσόρισμα είναι η αγκαλιά..

   

  Μπορεί να μη την έχουμε μάθει ή συνηθίσει όλοι, όμως στα μονοπάτια της ζωής συχνά πυκνά τη χρειαζόμαστε. Γι’ αυτή λοιπόν την χρήση της αγκαλιάς είναι μεγάλη μου χαρά να σας μιλήσω. Αρκετές φορές οι αγκαλιές αποκτούν μία ρουτίνα που χάνουν την ουσία και την ιδιαιτερότητά τους.. Παρόλα αυτά μπορούνε αυτή την ιδιαιτερότητα να τη αποκτήσουν πάλι. Τίποτα δεν χάνεται αν δεν το αφήσουμε εμείς να χαθεί!

   

  Η Αποδοχή και το Χαμόγελο μας βοηθούν αρκετά να δώσουμε και να πάρουμε την αγκαλιά που θέλουμε! Μη ξεχνάτε να αποδέχεστε τη διαφορετικότητα των άλλων και να χαμογελάτε όταν το κάνετε. Είναι μαγεία να μη φοβόμαστε να ακούσουμε και να γνωρίσουμε το διαφορετικό.

   

  Στις μέρες μας όμως είναι δύσκολο διότι όσο προχωράμε τόσο πιο πολλά εμπόδια συναντάμε και η ζυγαριά της ζωής μας αρχίζει και χρησιμοποιείτε έντονα και πολλές φορές χωρίς μέτρο, διότι έτσι πιστεύουμε πως θα φυλαχτούμε από το λεγόμενο “κακό”.

   

  Ποιο είναι αυτό το τόσο μεγάλο κακό άραγε; έρχεται μόνο του; Κυνηγάει μόνο εμάς; Είναι μήπως ο φόβος μας; Μμμ και πώς θα ζήσουμε με αυτό τον έντονο φόβο..;

   

  Έντονα ερωτήματα που με παραπέμπουν σε μερίδα ατόμων άνευ συλλογισμού και συνεργασίας.. Αυτό που θέλω πάντα να υπενθυμίζω είναι ότι όσο επιτρέπουμε τους φόβους μας να μας καταβάλλουν άλλο τόσο χανόμαστε από τις όμορφες αγκαλιές της ζωής, τις πραγματικές, τις δυνατές!

   

  Άρα εμείς επιλέγουμε να απομακρυνθούμε από αυτές τις αγκαλιές, ας αρχίσουμε λοιπόν να επιλέγουμε να απομακρυνθούμε από τους φόβους μας που μας αποξενώνουν μιας και η απομάκρυνση είναι πιο βατή! Αν πληγωθήκατε ή προδοθήκατε από μία αγκαλιά που επιλέξατε και σας επέλεξε δεν σημαίνει ότι και

   

  στο επόμενο δούναι και λαβείν θα συμβεί το ίδιο.

   

  Με σεβασμό στο διαφορετικό που τόσο πολύ νομίζουμε ότι απέχει από εμάς όμως συμμετέχει ΜΕ εμάς στην πορεία της ζωής ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ.

   

  Μη τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία και αν νοιώθετε αδύναμοι εξουθενωμένοι πιεσμένοι ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ πηγαίνετε στον καθρέφτη μπροστά μία δύο τρεις φορές στην τέταρτη θα έρθει μόνο του το γέλιο! Καλέστε το να σας ζεστάνει την ψυχή και να αγκαλιάσετε με δύναμη σεβασμό και εκτίμηση τα εύκολα και τα δύσκολα συμβάντα της ζωής σας!

   

  Αρθρογράφος: Άννα Χαλκιά

You may also like